G-Certi, ISO
senka

• G-Certi System Service •

G-certi pruža usluge sertifikacije sistema menadžmenta. Takođe, u svom spektru usluga, pored sertifikacije, Gcerti organizuje obuke.

Metal Matik doo, Beocin

ISO

ISO (Međunarodna organizacija za standardizaciju) je najveća svetska kompanija za razvoj i izdavač međunarodnih standarda.

ISO je mreža nacionalnih instituta za standarde od 162 zemlje, jedan član po zemlji, sa centralnim

Sekretarijatom u Ženevi, u Švajcarskoj, koji koordinira sistem.

ISO je nevladina organizacija koja stvara most između javnog i privatnog sektora.

S jedne strane, mnogi od njenih instituta članica su deo državne strukture njihovih zemalja, ili su mandat od svoje vlade. S druge strane, ostali članovi imaju svoje korene jedinstveno u privatnom sektoru, koji je postavljen od strane nacionalnih partnerstava industrijskih udruženja.

Stoga , ISO omogućava konsenzus da se postigne rešenje koje zadovoljava oba uslova kako privatnog sektora tako i društva u celini.

Zašto su standardi važni?

Standardi čine ogroman i pozitivan doprinos većini aspekata naših života.

Standardi omogućuju poželjne karakteristike proizvoda i usluga, kao što su kvalitet, prijateljsku životnu sredinu, bezbednost, pouzdanost, efikasnost, a sve to na ekonomičan način.

Kada proizvodi i usluge zadovoljavaju naša očekivanja, skloni smo da uzmemo ovo zdravo za gotovo i da ne budemo svesni uloge standarda. Međutim, kada su standardi odsutni, uskoro to primetimo. Onda nam je stalo kada se ispostavi da su proizvodi lošeg kvaliteta, nisu u skladu sa opremom koju već imamo ili su nepouzdani i opasni.

Kada proizvodi, sistemi, mašine i uređaji rade dobro i bezbedno, često je zbog toga što ispunjavaju standarde. I organizacija odgovorna za hiljade standarda koji koristi svet je ISO.

Metal Matik doo, Beocin

Zašto je ocenjivanje usaglašenosti važno?

"Ocenjivanje usaglašenosti" podrazumeva proveru da se proizvodi, materijali, usluge, sistemi, procesi upoređuju sa specifikacijama odgovarajućeg standarda.Danas, mnogi proizvodi zahtevaju testiranje u skladu sa specifikacijama ili saglasnosti u vezi sa bezbednošću ili drugim propisima pre nego što se stave u promet. ISO vodiči i standardi za ocenjivanje usaglašenosti predstavljaju međunarodni konsenzus o najboljoj praksi. Njihova upotreba doprinosi konzistentnosti ocenjivanja usaglašenosti širom sveta i tako olakšava trgovinu.

Šta se podrazumeva pod "međunarodnom standardizacijom"?

Kada je velika većina proizvoda ili usluga u određenom poslovnom ili industrijskom sektoru u skladu sa međunarodnim standardima, postoji stanje industrije širom standardizacije. Ekonomski akteri se dogovoraju o specifikacijama i kriterijumima koji se dosledno primenjuju u klasifikaciji materijala, u proizvodnji, za testiranje i analizu, u terminologiji i u pružanju usluga. Na ovaj način, međunarodni standardi obezbeđuju referentni okvir ili zajednički tehnološki jezik između dobavljača i njihovih klijenata.Ovakav način saradnje olakšava trgovinu i transfer tehnologija.

Metal Matik doo, Beocin

logo

G certi je sertifikaciono telo koji poseduje međunarodne akreditacije.

Navigation
Radno vreme
  • Ponedeljak - Petak : 08:00 - 18:00
  • Subota : 09:00 - 15:00
  • Nedelja: Ne radimo
G-Certi info
  • Adresa: Vojvode Stepe 59
  • Telefon: +381 21 301 45 66
All rights reserved © 2016 G Certi
Design Studio Digital , Novi Sad, Serbia